Betere Magento performance met Full Page Caching

Full page caching is, net als Varnish, een caching methode die wordt gebruik om Magento webshops extra snel te laten laden. Een kleine laadtijd is van grote invloed op conversie in een webshop.

Hoe werkt full page caching?

Met full page caching worden alle onderdelen in een webpagina zoveel mogelijk opgeslagen in de site-cache. Een webpagina bestaat heel simpel gezegd uit twee delen content: een stuk dynamische content en een stuk statische content.

Dynamische content zijn onderdelen zoals je winkelwagen, je wishlist maar ook bijvoorbeeld je inlog-naam. Deze content wil je niet opslaan in de site-cache, maar al het overige juist wel zoveel mogelijk, volledig, full. Full Page Caching, ook wel FPC genoemd.

Met full page cache wordt er dus zoveel mogelijk gekeken naar gegevens die niet veranderen en juist die worden opgeslagen, met als gevolg een flinke snelheidswinst, omdat al deze gegevens niet telkens hoeven te worden opgehaald en voor iedereen hetzelfde mogen zijn.

Full Page cache implementeren? Mogelijk resultaat?

De techniek erachter zou voor de webshophouders niet interessant moeten zijn, maar het resultaat en mogelijke tijd voor implementatie is dat natuurlijk wel. Je webshop kan met gemak 8-10 keer zo snel laden en implementatie  gebeurt veelal middels  een module. Er zijn een aantal modules en wij gebruiken bij voorkeur de module van Lesti. Met name in combinatie met Redis Cache, kunnen we hier zeer goede resultaten mee behalen.

Geschreven door Marissen,