Bestel-informatie per e-mail

Branding, informatie-verwerking en viraliteit. Dat dit te combineren zaken zijn, is wel te bedenken. Maar, hoe je het ook echt effectief in zet…? Daar kan wel even wat langer over nagedacht worden. Naast het bedenken en uitvoeren van campagnes, houden we ons uiteraard ook bezig met het ontwerp en de uitvoering van de e-mailings zelf. In deze case hebben we, in samenwerking met onze klant Active Ants (voorheen Alpak Shopservices), mogen werken aan een e-mailing die het beste van dit alles combineert. Werken aan je merk, het verspreiden via social meda en je klant op effectieve wijze voorzien van bestel-informatie.

In de steeds groter wordende stroom van bestel-informatie, maar ook steeds sneller af te handelen bestellingen en de meest bijzondere assortimenten met sterke niches, is dit initiatief waar wij aan mee werkten inmiddels al bijzonder succesvol. Deze bekende e-fullfilment-partij, Active Ants, is meer dan alleen een fulfilment-partner die zich bezig houdt met verzend- en betaal-logistiek. Active Ants is full-service met webshop-ontwikkeling, product-fotografie en vele andere nuttige ontwikkelingen. Het initiatief heet BasketPic® en is de één-na-jongste telg, na het gebruik van Google Glass voor orderpicking, uit de stal van deze klant.

Een sexy update

Onze opdracht bestond uit het ontwerpen en ontwikkelen van een e-mail template, te gebruiken door alle klanten van Active Ants. Een e-mailing die de eind-klanten een leuke update geeft, actuele gegevens van bestel-voortgang duidelijk communiceert én van harte uitnodigt om deze update ook in je social media-netwerk te delen.
Dus branding, informatie-verwerking en viraliteit in één. Een sprekend voorbeeld van operationeel leiderschap, excellente performance en 1-op-1 klant-interactie in één uiting.

Centraal in ons ontwerp staat de jonge technologie om juistheid van orders te checken door het gezamenlijke gewicht van de individuele producten te wegen. Door deze handeling fotografisch vast te leggen op het moment dat er een gewichtswaarneming wordt gedaan, ontstaat er perfecte data om met je klant te delen, namelijk: de foto van je verzonden bestelling! In de eerste plaats ontzettend leuk om te zien wanneer je die fantastische producten hebt besteld bij je favoriete webshop en in de tweede plaats natuurlijk hartstikke functioneel: gelijk zien of de juiste variant van het zojuist bestelde product gepicked is.

Breed inzetbaar, maar met een duidelijke branding

Door een stijl te ontwikkelen die generiek genoeg is, maar toch met enkele ingrepen op de klant is af te stemmen, is onze template bruikbaar voor alle klanten van Active Ants. Er is uiteraard een duidelijke plaats voor de foto van de weging en op die plek creëren we ook gelijk de merk-beleving door het beeld te combineren met het klant-logo.

 

Hoge mate van viraliteit

Omdat we op de plek waar het om gaat, de Pic van de basket, een duidelijke call-to-action brachten, konden we het effect van de e-mail groter maken dan “slechts” een informatie-update en klant-interactie. De e-mailing wordt zeer effectief door de gelegenheid te bieden om direct vanuit je e-mail deze bestellings-update in het sociale medium van je voorkeur te delen. Zo zijn er voorbeelden van Twitteraars die deze update naar hun meer dan 30.000 volgers deelden en zien we bijvoorbeeld met grote regelmaat updates en posts van Loavies of Sneakerbaas voorbij komen.

Social media, niet geschikt voor mijn doelgroep

Je kunt je afvragen, met name wanneer je bovenstaand voorbeeld op het gebied van social media leest, of dit voor iedere partij geschikt is. Het antwoord luidt een volmondig “JA”. Wanneer je doelgroep namelijk niet zo van de social media is, blijven alsnog de bijzonder aardige meerwaarden van branding en uitstekende bestel-informatie overeind. Want ook voor de overige zaken is de e-mail tip top in orde: ze is uiteraard volledig gepersonaliseerd, past ze zich aan op mobiel en werkt het vanzelfsprekend in iedere e-mailclient.

Ongekend bewezen effectief

Voor ons is dit een prachtig voorbeeld voor ongekend effectieve e-mailing, de resultaten spreken altijd voor zich. E-mail marketing is inmiddels al jaren een dankbaar gereedschap in onze gereedschapskoffer en we zijn tegenwoordig meer en meer in de gelegenheid om zeer succesvolle campagnes te bouwen. Omdat we zeer gehecht zijn aan schaalbare en stabiele techniek kiezen wij graag voor Magento in combinatie met Copernica. Vanuit ons partnerschap kunnen we op deze wijze onze klanten uitstekend bedienen met event-driven en gepersonaliseerde e-mailings of e-mailcampagnes. Eigenlijk kennen we geen enkele campagne zonder rendement en zien we alleen maar meer kansen.

Voor meer informatie zijn we altijd beschikbaar voor een vrijblijvende kennismaking.

Geschreven door Marissen,