Boek Project Gezond

Omdat offline ook best leuk is :) 216 pagina's dik en iedere pagina is een feestje!

Benieuwd naar Project Gezond?

Opdracht

Omdat de meeste van onze klanten ook gewoon offline nodig hebben, leveren we ook op dit gebied af en toe een stuk toegevoegde waarde. Zo had Project Gezond naast hun online business een mooi boek nodig. Onze opdracht: een boek met meer dan 20 onderwerpen en ruim over de 200 pagina’s opmaken. Vrij in de opmaak, teksten en foto’s worden aangeleverd. Deadline is begin oktober bij de drukkerij.

Er was al een concept ontwikkeld door een andere partij, maar Project Gezond kwam uiteindelijk toch bij ons uit, na al eerder verschillende werkzaamheden voor hen gedaan te hebben.

Concept

Het idee was in eerste instantie om een aantal stramienen te ontwikkelen welke door het hele boek gebruikt konden worden, namelijk een stramien voor de weekmenu’s en boodschappen lijsten, recepten en informatiepagina’s.

We begonnen daarom met een concept-voorstel voor 3 pagina’s, één voor elk bovengenoemd onderdeel. Door met drie ontwerpers gezamenlijk aan het concept te werken, stond de creatieve basis eigenlijk al vrij snel. Ondanks dat het iets uit de briefing was, overtref het gelukkig de verwachtingen van Project Gezond. Knetterhard raak dus!

Naar projectgezond.nl

Fotografie

In samenwerking met food-photographer Sven Benjamins heeft Project Gezond een reeks supervette foto’s weten te schieten. Deze gave foto’s gaven ons goed de gelegenheid om lekker uit te pakken.

Opmaak

Na de conceptfase komt de opmaak. Hier werken we het concept uit tot een definitief geheel en wordt de stijl, lettertype, kleuren en zetspiegel bepaald. Deze stijl wordt vervolgens toegepast op alle pagina’s.

Omdat ons ontwikkelde stramien in een aantal dimensie kon variëren en bewust zo was opgezet, resulteerde dit in een boek waarin iedere pagina zijn eigen stijl heeft!

Meer dan online design?

Eindresultaat

Het boek is vol enthousiasme ontvangen door de community van Project Gezond en daarbuiten. Duizenden positieve reacties en een boek dat in de pre-order al meer dan 5000(!) stuks verkocht! Een tweede oplage is dus zeker nodig. Ook de oprichters van Project Gezond zijn enthousiast en zijn dat gevoel is alleen maar gegroeid. Het druk en-bindwerk staat op naam van VdR druk & print uit Nijkerk.

Krijg je al honger?

Wij wel!