Redesign desporttapeshop.nl

sporttape, kinesiotape en sokkentape lekker verpakt

Check die sporttape

Van een strakke standaard naar een strak design!

desporttapeshop.nl is een webshop welke wij al enige tijd in eigen beheer hebben. Een aantal jaren geleden ontwikkelden wij deze webshop voor een klant, maar enige tijd geleden hebben wij deze webshop overgenomen om onze eigen interne klant te hebben. Dit vinden we zinvol voor onze junior developers en designers, maar ook interessant om gewoon eens wat experimenten te doen waar we liever geen klant als proefkonijn gebruiken.

Bekijk hier dé webshop voor sporttape en kinesio-tape

Van een beetje nieuw naar gloednieuw

Een ultra-basic Magento 2 thema waar het in eerste instantie ging om het verkopen van producten, daar begonnen we mee. Omdat we ook met Magento 2 aan de slag wilden, eind 2015, zijn we destijds begonnen met een meer basic shop. In 2017 was het wel tijd om het van basic naar indrukwekkend te brengen. Een mooie klus en met prima resultaat al zeggen we het zelf…

Ook toe aan een redesign?

Meer focus op SEO, sfeer, user experience en sales

Een allround kwaliteitsinjectie hadden we voor ogen. We creëerden de nodige ruimte voor SEO, het beter uitlichten van USP’s, meer doelgroepgerichtheid en uiteraard conversie-geoptimaliseerd.
In samenwerking met een oude collega, gespecialiseerd in SEO, hebben we een brainstormsessie gehouden om tot een nieuw design te komen waar voldoende ruimte is voor zowel SEO-optimalisatie als een goede beleving. Binnen enkele maanden scoorden we met belangrijke zoekwoorden zoals Kinisiotape en Gekleurde sporttape en sokkentape in alle kleuren belangrijke pagina 1 posities.

Wat hebben wij geleverd?

Een homepage waar over ieder element goed is nagedacht. De juiste doelgroep(en) aanspreken en de bezoekers van de webshop een goede user-experience te bieden.

Het doel is uiteraard om de gehele webshop door te ontwikkelen en de shop van top tot teen te laten shinen!

800% meer bezoekers

binnen 4 maand

220ms

laadtijd

1200% meer conversie

binnen 2 maand