5 juni 2018

Je privacy is voor ons van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de privacywet. Dit betekent dat je gegevens veilig worden verwerkt en dat wij ze altijd conform wetgeving gebruiken. Dat betekent niet dat wij ons alleen aan de wettelijk gestelde regels houden, maar ook dat wij onszelf altijd afvragen of we je privacy voldoende respecteren en het gebruik van je persoonsgegevens functioneel is of niet. In deze privacyverklaring leggen we uit hoe we omgaan met de informatie die jij wel of niet aan ons beschikbaar stelt.

In het kort: als we dat gebruiken, dan is dat omdat we graag willen weten hoe je onze website gebruikt en om je een optimale ervaring te bieden wanneer je online met ons te maken hebt. Zijn er nog vragen of heb je opmerkingen, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

 

Algemene uitleg met betrekking tot het gebruik van persoonsgegevens

Allereerst hebben we enkel noodzakelijke gegevens, dit is puur om onze website te laten functioneren. Sommige van de gegevens verstuur je actief en dan zal het duidelijk zijn dat je ons deze gegevens verstrekt, hier gaan we veilig mee om en dat lichten we onderstaand verder toe.

Wat doen onze cookies?
Onze website gebruikt, zoals vrijwel iedere website dat doet, cookies. Cookies zijn kleine bestandjes waar we informatie in kunnen opslaan zodat je die niet steeds hoeft in te vullen. Maar we kunnen er ook mee zien dat je ons weer bezoekt. Als je onze website voor het eerst bezoekt krijg je ook de vraag of je cookies wilt toestaan, of niet. Deze afwijzing of acceptatie bewaren wij 1 maand, daarna kan het zijn dat je de vraag nog weer eens gesteld wordt.

Cookies zijn altijd uit te schakelen of te verwijderen, dat kun je doen via je browser (uitschakelen/verwijderen cookies). Het is wel zo dat sommige onderdeel van onze website dan niet goed kunnen werken en je dus geen optimale ervaring hebt. Gelukkig zijn we ook nog telefonisch of in levende lijve bereikbaar, dus je kunt altijd op andere wijze contact met ons opnemen.

Google Analytics, hoe gaan we daarmee om?
Goede vraag, want ook wij gebruiken Google Analytics. We ontkomen er bijna niet aan om geen Google analytics te gebruiken willen we onze website en content doorlopend optimaliseren. Google Analytics gebruiken we om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken, welke content wel of niet en op welke wijze gelezen wordt. Om ons ervan te verzekeren dat er juist met deze data wordt omgegaan, hebben we met Google een verwerkersovereenkomst afgesloten. Daarin staan strikte afspraken te maken over wat zij wel en niet mogen bijhouden. Wij hebben afgesproken om eventueel verkregen informatie niet te gebruiken voor andere diensten van Google.

Nota bene: IP-adressen zijn bij ons geanonimiseerd.

Beveiliging van gegevens
Deze beveiliging van persoonsgegevens is voor jou en daarmee ook voor ons uiteraard belangrijk. Gegevens zijn bij ons goed beveiligd zijn en beveiliging is een onderwerp wat structureel is verweven in onze processen en ontwikkelingen. Samen met hosting-partijen streven wij een hoog niveau van beveiliging na.

 

Welke gegevens gebruiken wij en met welk doel?

Allereerst hebben we enkel noodzakelijke gegevens, dit is puur om onze website te laten functioneren. Daarnaast gebruiken wij gegevens voor het verlenen van onze diensten of het aanbieden van content op maat. In de volgende tekst kun je lezen welke gegevens wij gebruiken en bewaren. Deze gegevens bewaren wij voor maximaal 1 jaar.

Persoonsgegevens die wij verwerken
Wij ontkomen er helaas niet aan om helemaal geen persoonsgegevens te verwerken, maar verplichte gegevens beperken wij tot een minimum. Marissen verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

– E-mailadres

– geanonimiseerd IP-adres

– Locatiegegevens

– Gegevens over jouw activiteiten op onze website

– Internetbrowser en apparaat type

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken
Allereerst is het zo dat wanneer je vindt dat wij persoonlijke gegevens die je liever niet zouden hebben verzameld, dat je contact met ons kunt opnemen voor het verwijderen van deze informatie.

De volgende gegevens gebruiken wij voor het verwerken van offerte-aanvragen, intakes en andere situaties waar wij door middel van web-formulieren informatie verzamelen. Hiervoor gebruiken wij je e-mailadres, ip-adres, telefoonnummer en naw-gegevens en alleen op basis van jouw eigen toestemming.

– Voor- en achternaam

– Geslacht

– Adresgegevens

– Telefoonnummer

Deze informatie die je ons geeft bewaren wij totdat we onze diensten goed hebben kunnen leveren en hooguit 12 maanden daarna. Die periode erna kan handig zijn voor ons en voor jou om later nog eens terug te lezen en voorkomt dat we formulieren binnen korte tijd weer opnieuw moeten invullen.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken
Wij verwerken jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

– Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren

– Je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten

– Om goederen en diensten bij je af te leveren

Ook hier geldt dat wanneer je vindt dat wij persoonlijke gegevens die je liever niet zouden hebben verzameld, dat je contact met ons kunt opnemen voor het verwijderen van deze informatie.

Versturen van e-mails
Wij versturen e-mails naar mail-adressen waar wij expliciete toestemming voor hebben of waarvoor het, gezien de klantrelatie, logisch is om te informeren. Dit soort mails bevatten een afmeld-link waarbij je kunt aangeven deze mails niet meer te willen ontvangen. Deze gegevens voor het e-mail (naam en e-mailadres) worden bewaard totdat je je voor deze mails afmeldt.

 

Ook goed om te weten over jouw privacy

Het gaat wat ons betreft niet alleen over datgene wat je wel en niet verzamelt, het gaat voor een heel groot deel ook hoe je ermee omgaat. Privacy is een grondslag en dat bepaalt in sterke mate hoe wij ermee om willen gaan. Onderstaand nog een paar zaken die we ook graag willen meegeven.

Verstrekking aan andere bedrijven of instellingen
Jouw bovengenoemde persoonsgegevens verstrekken wij uiteraard niet aan andere bedrijven of instellingen. Dit gebeurt hooguit, na enkele kritische vragen van onze kant, als wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf).

Op onze website is geen social media geïntegreerd, zo voorkomen we dat de beheerders van deze diensten hierdoor jouw persoonsgegevens verzamelen.

Wijzigingen in deze privacyverklaring
Als onze website en de manier waarop wij persoonsgegevens verwerken wijzigt, dan updaten wij onze privacyverklaring. De datum boven deze privacy-verklaring vertelt je snel wanneer deze voor het laatst is geüpdatet. Als er wijzigingen zijn, zullen we deze actief communiceren middels e-mail of via onze dan vernieuwde cookie-melding.

Inzage, wijzigen en verwijderen van je gegevens
Zoals een paar keer aangegeven, vinden we het belangrijk dat je controle hebt over jouw gegevens. Daarom kun je altijd contact met ons opnemen voor inzage, wijziging over verwijdering van deze gegevens.

Klacht indienen
Bij de Autoriteit Persoonsgegevens heb je het recht om een klacht in te dienen, als je vindt dat wij niet op de juiste wijze met je je gegevens omgaan.

Contactgegevens

Marissen, reclame & internet
Oudestraat 216-N
8261 CA Kampen

038-8200270
[email protected]