Magento 1

Wij gebruiken alweer een hele tijd Magento 2, maar toch is het ook niet verkeerd om even goed te weten wat Magento 1 is. Om die reden kun je via deze post nog eens even kort over Magento 1 lezen. Het is per slot van rekening nog steeds een veel gebruikt systeem en goede kennis van Magento 1 is dan ook absoluut noodzakelijk. Zo hebben wij ook nog klanten die heel hard op Magento 1 draaien en er ook nog eens wel bij varen, niets mis mee.

De geschiedenis en het ontstaan van Magento 1

Magento is officieel begonnen in 2007, inmiddels dus alweer ruim 10 jaar geleden. In 2008 ontwikkelden wij onze eerste webshop, dat was een half jaar na de release van de eerste officiële beta-versie.

Destijds was Varien het bedrijf achter Magento, dit was een club mensen die weg kwam bij het toen redelijk veel gebruikte osCommerce. Magento was eigenlijk een complete rewrite van dat pakket destijds.

In februari 2011 werd eBay een grootaandeelhouder van de Magento-portefeuille waar we de Magento Community Editie, de Magento Professional (welke niet meer bestaat) en de Magento Enterprise editie kenden.  Inmiddels opereert Magento sinds kort zelfstandig van eBay Enterprise en wordt er sterk ingezet op de ontwikkeling van Magento 2.

Laatste versie van Magento 1

Met updates van Magento 1 tot en met Magento 1.9.3.6 is Magento, ondanks de aankondiging dat de ondersteuning eind 2018 ophoudt, toch nog steeds heel behoorlijk doorontwikkeld en voorzien van belangrijke security-updates en benodigde patches.

Magento 2, het einde van Magento 1?

Zoals je hierboven leest; echt niet helemaal. Maar het is niet verkeerd om nu (november 2017) al over Magento 2 na te denken. Eind 2015 verscheen de nieuwe versie van Magento, een van de belangrijkste e-commerce platforms op de markt met bijna een half miljoen gebruikers. Voor een klein beeld van de belangrijkste verandering, zie je een leuke info-graphic hieronder. Bron: https://www.forixcommerce.com/whats-new-with-magento-2-0

 

Geschreven door Marissen,