Magento 1 migratie naar Magento 2

Magento 1 is, vergeleken met Magento 2, een heel nieuw product. Het is behoorlijk anders opgebouwd en werkt ook best op een andere manier. Waar je eerder “gewoon” (ook niet helemaal hoor) je updates doorvoerde, is de praktijk van Magento 1 naar Magento 2 wel een wat anders, een simpele upgrade is niet mogelijk.  Om goed naar Magento 2 te gaan, kun je twee dingen doen: opnieuw beginnen, vanaf 0, of beginnen met een Magento-migratie naar Magento 2.

Redenen voor Migratie

Onze belangrijkste reden om te migreren is om alle data, zoals klantgegevens, bestellingen, producten en categorieën, netjes over te brengen. Voor ons houdt, ook los van de bovengenoemde migratie, in dat alle functionaliteiten stap voor stap moeten worden “verhuisd” of zelfs opnieuw moeten worden ontwikkeld. Denk hierbij aan thema’s en het design, alle modules en eventueel maatwerk zoals koppelingen.

Wil je meer weten over een migratie? Neem dan contact met ons op. Binnenkort zullen we ons migratie-proces en onze ervaringen met Magento-migraties uitgebreid met jullie delen.

 

 

Geschreven door Marissen,