Verlicht je organisatie met een ultiem B2B platform

Behoor jij tot de groep die wel dat B2B platform wil, maar nog dagelijks aanloopt tegen zaken als een te grote diversiteit aan verkoop-kanalen, kopers die de route bepalen, mis grijpen in de voorraad, gebrekkige product-informatie of management daarvan? Dan ben je zeker niet de enige! De meeste klanten waar wij B2B-webshops voor uit mogen werken, lopen dagelijks tegen dit soort zaken aan en helaas is heeft de situatie ook vaak te lang voortgeduurd vanwege gevoelsmatig hoge drempels, uitdagingen waarvan men het gevoel had dat er eerst bergen met (vergader)werk verzet moest worden.

Wil onze klant wel in B2B webshop bestellen?

Ja, zeker! Ook zo’n vraag die we vaak gesteld zien, stiekem ook omdat we vaak als een berg op zien tegen alle mogelijke veranderingen en die schijnbare bergen werk die er verzet moeten worden.

Wist je ook dat is gebleken dat 93% van de b2b-klanten aangeeft het liefst online te bestellen met informatie en levering, direct van de leverancier? Een B2B Magento webshop is bijzonder interessant voor allerlei soorten organisatie de te maken hebben business-to-business: importeurs, producenten, leveranciers, inkooporganisaties maar ook ondernemingen die hun formules verkopen middels franchise.

In een goede B2B-webshop eisen kopers vandaag de dag een eenvoudige, intuïtieve online shopping experience die zo goed is dat het aanvoelt als B2C en dan is afgestemd op hun voornaamste shopping-behoefte, die uiteraard dan wel weer íets anders is dan geldt voor B2C.Wil je serieus mee doen, dan zul je aan deze eisen moeten voldoen. Anders doen je concurrenten dat wel, zien we toch voorzichtig aan steeds meer.

B2B en Magento?

Magento werd benoemd tot marktleider in B2B-handel in The Forrester WaveTM: B2B Commerce Suites voor middelgrote organisaties. Magento wordt meer gebruikt dan elk ander platform, ook als het gaat over B2B. Vraag hier een kopie van het rapport van het gerenommeerde Forrester.

 

Een out-of-the box robuuste webshop-oplossing

 voor B2B

Standaard is Magento al zeer rijk aan features en met onze eigen sterk doorontwikkelde base op Magento, zijn we in staat om in korte tijd een gouden combinatie te presenteren.

Belangrijke reden om voor ons in combinatie met Magento te kiezen is toch vaak de korte tijd die wij nodig hebben om tot een eerste oplevering te komen en te beginnen met werken aan een succesvol e-commerce platform.

 

Waarom kiezen voor de combinatie B2B en Magento?

Er zijn, naast zaken als prijs/kwaliteit, een relatief korte doorlooptijd, snelle uitrol-mogelijkheid, allerlei voordelen die benoemd kunnen worden. Er is geen ander pakket dat out-of-the box als zo goed werkt als Magento.

Stroomlijnen van offertebeheer en prijsonderhandeling

Magento Commerce ondersteunt klantofferte- en prijsonderhandelingen met een gestroomlijnde offerte-flow die volledig kan worden beheerd binnen Magento of via externe systemen met behulp van API’s. Magento’s geavanceerde workflow helpt de flexibiliteit van een offerte te verbeteren en leidt uiteindelijk tot hogere conversiepercentages.

Klaar voor zaken

Magento Commerce bevat vrijwel alles wat je nodig hebt voor het beheren van B2B-sites voor meerdere merken, kanaalpartners of key-accounts. Klanten kunnen hun bedrijfsaccounts zelf beheren en meerdere lagen kopers opzetten met specifieke rollen en machtigingen. Ze kunnen ook offertes volgen, gedetailleerde bestelhistories bekijken en hun krediet online beheren, waardoor u minder nodig hebt om u te bellen voor ondersteuning.

Bekijk video over het beheren van inkooprollen en complexe organisatiestructuren

Zonder drempels en soepel bestellen

Verhoog de verkoop met snelle en handige inkoopopties. Kopers kunnen snel online bestellingen plaatsen door SKU’s in te voeren, CSV-bestanden te uploaden of items te kiezen uit vooraf ingestelde bestellijsten. Je verkoopteam kan klanten helpen door namens hen orders te maken en snel te reageren op offerteaanvragen met hulpmiddelen voor het bijhouden van offertes, het berekenen van kortingen en de communicatie met klanten.

Ontdek hoe je offertebeheer en prijsonderhandelingen kunt stroomlijnen

Aangepaste catalogus en catalogus-prijzen

Lever contractprijzen online met de mogelijkheid om aangepaste catalogi en prijslijsten toe te wijzen aan klanten. Boost de verkoop door betalingen op rekening en via creditcards, PayPal en andere opties aan te bieden. Magento houdt het beschikbare krediet bij en houdt verkopen vast wanneer limieten worden overschreden.

Extreem goede ervaringen op álle apparaten

Zakelijke kopers zijn ook consumenten. Creëer boeiende, voor mobiele apparaten geoptimaliseerde ervaringen om je klanten en verkoopmedewerkers in staat te stellen om op elk gewenst moment bestellingen op elk apparaat te plaatsen. Verhoog de verkoop, ook voor B2B, met merchandising, content management en promotiemogelijkheden die ook in B2C worden gebruikt.

Ontdek hoe drie verkopers hun B2B-customer-journey/klant-reis naar mobiel verplaatsen

Een slim order- en voorraadbeheer

Verbeter de financiele en logistieke operatie met één oplossing voor het beheren van bestellingen vanuit alle verkoopkanalen. Lever klanten accurate, realtime voorraad en gebruik geautomatiseerde bedrijfsregels om logistieke kosten en levertijden te optimaliseren.

Hoe QSL de inventarisbehoeften van de 700 vestigingen van Burger King levert

Moeiteloos beheer en integratie

Als leider in cloud commerce biedt Magento betrouwbare, krachtige inkoopervaringen zonder dure investeringsuitgaven en onderhoudskosten. Integratie met uw bestaande backend-systemen is ook eenvoudig met robuuste API’s en off-the-shelf extensies die uw time-to-market versnellen.

Bovenstaand is dus een opsomming van wat je standaard in Magento Commerce (B2B) vindt. Als je dit leest, dan kan het bijna niet anders dan dat je dit fantastisch vindt, maar er hangt wel een prijs aan. Voor een overzicht van de prijs per maand kijk je op het pakket-overzicht van Magento.

B2B Magento enterprise of community

Heb je niet persé de behoefte aan het hele pakket en wil je het (in eerste instantie) best doen met iets minder en dus ook een iets lager budget, lees dán onderstaand nog eens even verder. We kunnen natuurlijk ook gewoon kiezen.

Onze eigen specifieke business-to-business functionaliteit op een rijtje

Zoals gezegd is er standaard al veel in Magento B2B commerce aanwezig, maar uiteraard wil je keuze in wat je toevoegt en misschien wil je zelfs wel meer toevoegen. In alle gevallen: wees selectief in wat je wel en niet doet, maar neem volgende punten in ieder geval in overweging wanneer je je de plannen voor een B2B platform uitwerkt. Wanneer je met ons werkt heb je die keuze en onderstaand een kort overzicht en wat meer uitgebreide toelichting over al onze mogelijkheden. Neem contact op voor meer informatie; met slimme keuzes lukt het ons gegarandeerd om tot een interessant voorstel te komen.

Klantsegmentatie

in onze B2B-base leveren wij standaard een extra dimensie, zo kun je bijvoorbeeld zaken als automatische btw-tariefgroep toewijzingen bijvoorbeeld combineren met speciale promoties.

Integraties externe software

Koppel de B2B webshop met externe software zoals ERP, CRM of PIM zoals Exact, King, Microsoft Dynamics NAV/AX, Unit 4 Agresso, SAP business, AFAS, Akeneo, etc.
Met een koppeling met dergelijke software halen we het productassortiment van de b2b webshop en importeren we naast productinformatie en voorraad ook eventuele prijsafspraken van retailers. Wanneer een vertegenwoordiger of werknemer van een retailer inlogd, zien zij de overeengekomen productprijzen.

Custom productselecties

In de gemiddelde B2B webshop is het belangrijk om product-categorieën speciaal voor klanten of klantgroepen te kunnen managen.
Je wil niet iedere klant dezelfde producten tonen en wil bijvoorbeeld merken kunnen verdelen om regio. Met deze functionaliteit is het mogelijk op productselecties te maken voor een specifiek account of klantgroep.

Aangepaste prijzen per account of klantgroep

Door kortingen en kortingsregels slim in te richten, biedt je retailers net dat onderscheidende stukje waardoor ze klant worden of klant blijven. Door te werken met percentage-kortingen en regels zoals een minimum advertising price, stem je perfect af op je klant of klantgroep.
Elke klantgroep of account kan zijn eigen prijsregels hebben. In Magento 2.3 is deze functionaliteit en de verwerking van deze prijsregels nog weer verder geoptimaliseerd omdat een enterprise-feature wordt opgenomen.

Wanneer we koppelen met een ERP en prijzen en voorraad-informatie daar beschikbaar zijn, dan kunnen we ook prijscondities vanuit het ERP laten sturen.

Geoptimaliseerd account aanvraag-proces

Met deze functionaliteit is het mogelijk om het klant-aanvraagproces te controleren en op basis van autorisatie te werken. Potentiële klanten kunnen via het B2B portaal een en bedrijfsaccount aanvragen. Dit proces van aanvragen en welke informatie je verzameld is uitgebreid te beheren. Zo kun je er voor kiezen om uitgebreid of juist compact formulier samen te stellen waarbij je zelf bepaalt welke velden (zoals BTW nummer, KVK nummer, visitekaartje) je aanbiedt.
Nadat een klant een verzoek voor een bedrijfsaccount ingediend heeft, kan het verzoek worden goedkeurd. Zodra het verzoek goedgekeurd is, kan de klant inloggen. Uiteraard is het ook mogelijk om binnen Magento zelf een account aanmaken voor een klant.

Gebruikers binnen één account beheren

Als er eenmaal een account is aangevraagd en goedgekeurd, kan de beheerder van het bedrijfsaccount en zelf ook weer gebruikers aanmaken. Deze kunnen, afhankelijk van de rollen en rechten, (pre)orders plaatsen, offertes aanvragen, bestelinformatie inzien, etc.

Rollen en rechten  van webshop-accounts

Het hele systeem van accounts en gebruikers kan ook worden beheerd door middel van het toepassen van rollen en rechten. Dit is door de beheerder zelf in te stellen en toe te wijzen, rechten kunnen per rol beheerd worden. Zo is het erg eenvoudig om andere prijzen, producten en bestel of quote-mogelijkheden beschikbaar te maken voor bedrijfsaccounts of gebruikers binnen het bedrijfsaccount.

Bestellingen of offerte-aanvragen binnen de B2B webshop zijn vervolgens uiteraard direct gekoppeld aan het juiste klantprofiel en/of de gebruiker. Deze kunnen verder verwerkt worden in de standaard orderverwerking.

De productcatalogus met afgeschermde prijzen

De feature die niet kan missen in de meeste B2B webshops. Het zal voor zich spreken wat het moet doen: productprijzen worden afgeschermd, maar verder kan een bezoeker volledig door de shop navigeren en zoeken.

Een uitgebreid offerte-proces

Een door ons zeer veel gebruikte B2B-functionaliteit is de functionaliteit voor het kunnen aanvragen, beantwoorden (aanpassen), accepteren en accorderen van offerte’s. Waar we voor B2C werken met producten in de winkelwagen, breiden we voor B2B vaak uit met een soort van twee winkelwagen maar dan gericht op een offerte-verzoek; afrekenen is dan een offerte-verzoek in plaats van een bestelling. Uiteraard kan hierna het proces van het plaatsen van een order volledig worden afgerond.

In het offerte-aanvraagproces is er de mogelijkheid om custom prijzen in te voeren per product, totaalprijzen aan te passen met een vast bedrag of een percentage korting, verzendkosten aan te passen, representatives toe te wijzen, uitgebreid op order-niveau met de klant te communiceren en uiteraard het proces van goedkeuring, afwijzing en het klaarzetten van een order.
De webshopmanager of toegewezen vertegenwoordiger krijgen notificaties bij nieuwe offerte-aanvragen en uiteraard is er in Magento een uitgebreid overzicht van alle offertes een bijbehorende statussen.

Snel bestellen (obv artikelnummer of scan)

Vaak zijn retailers goed bekend met het assortiment, en kunnen eenvoudig en snel bestellen met deze functionaliteit. Navigeren, filteren, etc is niet persé nodig om het assortiment door te bladeren. De retailer voert de artikelnummers (sku’s) in, in combinatie met de gewenste aantallen, en doet de aanvraag of bestelling. Ook de mogelijkheid om door middel van (barcode)scan producten toe te voegen is mogelijk.
Zo is het ook mogelijk om grote bestellingen makkelijk opnieuw bestellen en verschillende producten (bijvoorbeeld verschillende varianten van één product) in één handeling bestellen of toevoegen aan de offerte-aanvraag. Dit is ideaal om eenvoudig de wekelijks of maandelijks zelfde (of een bewerkte) order te plaatsen.

Ook het uploaden van CSV’s bestanden om orders te plaatsen kan een manier zijn.

 

Specifieke betaalmogelijkheden

Werken met Magento en een goede payment-service provider (PSP) is toegang tot een groot aantal betaalmogelijkheden. Eén van de belangrijkste nieuwe betaalmethoden is om op rekening te betalen en dit is te combineren met individueel instelbare bedrijfskredieten. Een dergelijk saldo is in te zien, op te hogen door het account-beheerd of op basis van een rules-engine dynamisch te laten werken.

In het account biedt je je klant een overzicht van het opstaande saldo en de mogelijkheid dit eventueel via diverse betaalmethoden te voldoen.

Direct afrekenen voor nieuwe klanten

Zoals gezegd kun je je klanten ook direct laten betalen via het B2B platform, bijvoorbeeld via iDeal of creditcard. Ondanks dat betalingen online worden afgehandeld, kun je ervoor kiezen om facturatie wel via de gekoppelde software te laten verlopen.

Uitgebreide factuur- en bestelhistorie

Waar een consument het prima vindt om de factuur bij zijn of haar order te printen, vindt de gemiddelde retailer het best prettig om overzichten te kunnen zien, downloaden of printen. Per week maand of een periode op maat? Dat kan.

Realtime status van bestellingen
Als die klant dan veel en regelmatig besteld is goede en accurate bestel-informatie essentieel.In combinatie met de koppeling met een ERP is het voor ons ook mogelijk om de status van bestellingen naar het platform te sturen. Gebruik je geen koppeling, dan is Magento ook zelf heel goed in staat om op geavanceerde wijze bestel-statussen te gebruiken en communiceren. Deze statussen zien de klanten in hun account-dashboard.

Is B2B dan niet meer dan simpel wat goede features?

Nee, absoluut niet. In onze ogen komt er zeker wel meer bij kijken, zo is uiteraard de integraties met ander systemen belangrijk en ook kennis van B2B marketing is eigenlijk onmisbaar. Het vraagt van onszelf altijd wel om met een andere bril te kijken dan in onze B2C cases waarbij we webshops proberen succesvol te maken. In B2B willen we graag het spel op de wagen brengen, zorgen dat er geschaakt kan worden.

Om het succes ook daadwerkelijk tot stand te brengen, focussen wij ook in het bijzonder op design en mobiel. Dat zijn dé vlakken waarin ook met name op webshop-niveau het verschil gemaakt wordt; goed design onderscheidt en draagt sterk bij aan een goed uitgedragen propositie en mobiel, daarvan wordt vaak nog onterecht gedacht dat het voor B2B wel meevalt. Mobile first design én ontwikkeling is een vak apart, waarbij het dan nog niet eens over performance hebben.

De snelst mogelijke mobiele webshop

Een shop die fijn oogt, prettig gebruikt én razendsnel is. Goed gebruik op een klein scherm is de basis en zorg met met slim ingerichte navigatie, uitgebreide maar logische filters en zeker ook een uitstekende zoekfunctie ook in B2B voor een goede klant-beleving. Het houdt natuurlijk niet op bij de zeker wel belangrijke catalogus-pagina, maar ook het verder proces als aanmelden, inloggen, het account-overzicht, etc. zijn minsten zo belangrijk.

De kracht en toegevoegde waarde van webdesign in B2B

Het laatste niet te onderschatten onderdeel, het onderdeel waar vaak de fout wordt gemaakt om te denken dat design alleen essentieel is in B2C; de echte consumenten webshops. Met goed design maken wij het verschil; je platform wordt strakker, voelt logischer en biedt daarmee een beter B2B user-experience en converteert uiteraard ook beter. Met meer dan alleen ervaring in webdesign zijn we ook in staat om het webshop-design tot een verlengstuk van je propositie en andere (online) uitingen te maken.

Lees verder over webdesign en B2B of neem direct contact op

 

 

Geschreven door Marissen,

Klaar voor Magento en B2B?

succesvol de stap maken?

neem contact op